NOVUS CITY HOTEL

Athene / Athene City Trip

Afroditi_Acropolis_10_aug.

GRATIS DAGEXCURSIE ATHENE

9-daagse stedentrip Athene. Gratis volledige dagexcursie met alle highlights van Athene met Nederlandstalige begeleiding op zondag. Indien u uw stedentrip bijvoorbeeld aanvangt op zaterdag dan kunt u op zondag gebruik maken van de gratis dagexcursie.

Volledige dagexcursie op zondag

Gratis dag excursie: u wordt in het Nederlands begeleid door onze reisleiding. Zij zullen u de bekende highlights laten zien van de bruisende stad Athene. Vanaf het hotel neemt zij u mee naar het parlementsgebouw voor de aflossing van de wacht. Daarna brengt u een bezoek aan het 'Kalimarmaro stadion' en dan natuurlijk naar de Acropolis (entree is exclusief). Vervolgens naar de Plaka waar u tijd heeft om te lunchen bij Byzantino en aansluitend slenteren door de Plaka wijk en de Monasteraki. Via de Panepestimio straat en het Omonia keert u aan het einde van de dag terug naar het Novus City hotel. Deze gratis dagexcursie zal een onvergetelijke herinnering zijn aan uw verblijf in Athene. U krijgt op deze dag natuurlijk ook nog veel tips en adviezen voor uw verdere verblijf in Athene.

Athene city trip, citybreak, Pallas Reizen Athene, kleinschalige reizen naar Griekenland, maatreizen

STADWANDELING MET MARLEEN

Bij deze leuke excursie leert u de mooiste en ook verborgen plekjes van deze fascinerende stad kennen. Marleen kent de stad als geen ander. U gaat de stad zien 'door onze ogen'. 

De stadswandeling duurt ca. 3 uur waarbij u ook een kopje koffie met wat lekkers aangeboden krijgt. Uiteraard gaat u tijdens deze wandeling ook de bekende highlights zien, zoals de Monasteraki, de moderne wijk 'Psiri' (the place to be), vanaf de Pnynx heeft u een schitterend uitzicht op de Akropolis. Slenterend door de kleine trapstraatjes van de Anafiotika wijk; hier waant u zich op een Grieks eiland in plaats van de metreopool Athene. Kerkjes uit de Byzantijnse periode en monumenten uit de antieke periode. Alles wat Athene zo bijzonder maakt gaat u zeker zien tijdens de leuke stadswandeling die in het Nederlands begeleidt wordt. 

Griekse keuken, mezedes, Athene, culinaire rondreis, Griekenland maatreizen, persoonlijke reizen

HAP EN STAP AVOND MET MEZEDES

Mezedes zijn Griekse hapjes, vele verschillende voorgerechtjes die op tafel komen te staan en waarvan iedereen een vorkje meeprikt. Bij de mezedes hoort de nationale drank van Griekenland, de ouzo! Deels te voet en deels met het openbaar vervoer gaat u naar diverse lokaties waarbij de bekende (toeristische) wijken overgeslagen worden. U gaat naar taverna's en mezopolio's waar de Grieken zelf naar toegaan. Op elke locatie komen er andere gerechtjes op tafel, een leuke manier om de Griekse keuken te leren kennen of een hernieuwde kennismaking met deze veelzijdige en gezonde keuken. 

Deze toer is ook uitermate geschikt voor vegetariërs (de Griekse keuken kent veel vegetarische gerechten).

Een unieke beleving van de stad en de heerlijkheden van de Griekse keuken! 

Pallas Reizen Peleponessos, Epidaurus, theater van Epidaurus

EXTRA OPTIONELE EXCURSIES VANUIT ATHENE

Tempel van Poseidon

Mocht u langer dan een paar dagen in Athene verblijven dan zijn er nog vele mogelijkheden tot het maken van dag- of halve dag excursies in de omgeving van de stad. De zonsondergang zien bij Kaap Sounion is zo'n topper uit ons programma. U gaat later in de middag vanuit Athene weg om bij de tempel van Poseidon bij Kaap Sounion, een van de mooiste zonsondergangen  van Griekenland te gaan zien en beleven! Een absolute 'must' voor iedereen die graag mooie foto’s en video-opnames maakt. Verder staat er een heerlijke diner op het programma  bij een van de toprestaurants van Piraeus. We gaan via de oostkust naar Kaaps Sounion, een korte stop in het havenstadje Lavrion, hier waren vroeger de zilvermijnen waarvan de munten voor het antieke Athene geslagen werden.Verolgens naar Kaap-Sounion en na de zonsondergang via de westkust naar Pireaus voor het diner. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw hotel in Athene.

Inclusief: maaltijd, drankje en entree Kaap Sounion

One day-minicruise naar de Argosaronische eilanden

One day-minicruise langs de eilanden Poros, Hydra en Aegina Genieten van zon en zee tijdens deze minicruise. Het schip doet als eerste het eiland Poros aan waar u ongeveer één uur de tijd heeft om het stadje te bezichtigen, tip: loop naar de 'roloi', de klok, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht. Vervolgens wordt koers gezet naar Hydra, het autoloze eiland waar de ezel nog steeds het middel van vervoer is. Onderweg is er een lunch aan boord. Hydra is een eiland met allure met een gezellige boulevard met vele winkeltjes en cafeetjes. De Griekse- en internationale jetset komt er graag! Op Hydra heeft u circa twee uur de tijd. Na Hydra vaart het schip naar Aegina, waar u de bijzondere bezienswaardigheden, zoals de tempel van Aifa en het klooster van Nektarios, kunt bezichtigen, deze korte trips op Aegina boekt u extra aan boord. De stad Aegina leent zich uiteraard ook uitstekend om zelf te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een ritje met een paardenkoets. Als u van de bekende Griekse pistasch nootjes houdt dan kunt u uw hart hier ophalen want Aegina is hét eiland van deze overheerlijke nootjes.

Inclusief: transfers, boottickets en lunch aan boord

Epidaurus

Het theater met de mooiste akostiek van heel Griekenland, het theater van Epidaurus. Waarschijnlijk heeft u weleens van het Epidaurus theater gehoord maar wist u dat naast het theater de archeologische vindplaats Epidaurus of zoals het in het Grieks uitgesproken wordt: Epidavros, het eerste ziekenhuis uit de antieke periode is? De god van de geneeskunst (vanaf de 5e v.Chr. Homerus zag Asklepios als arts, niet als god), Asklepios, werd hier niet alleen vereerd, mensen kwamen hier ook naar toe om te genezen, om behandeld te worden. Men werd opgenomen en moest allerlei kuren ondergaan, zowel lichamelijke- als geestelijke reinigingen. Vasten was een onderdeel van de behandeling; men mocht alleen maar kruidenthee drinken maar ook sexuele onthouding was een groot onderdeel van het behandelprogramma. Lichamelijke reiniging doormiddel van scrubben van de huid alvorens men in het bad mocht. Het scrubben deed men door olie op de huid te smeren en dan men zand afdekken. Met speciale schrapertjes werd de scrub eraf gehaald. Dus scrubben is niet iets van deze moderne tijd mochten we dat denken. Het attribuut van de god van de geneeskunst was de staf met de slang. De slang legt ook zijn 'huid af', dit stond dan symbool voor de vernieuwing, het genezen lichaam en de geest.

Unieke dag excursie waarbij ook het Kanaal van Korinthië op het programma staat. Een route door een bijzonder deel van de Peleponnesos.

Inclusief: entree en lunch