ATHEENSE RIVIÈRA

Attica en de Atheense Rivièra

atheense_riviera__26_

OPTIONELE EXCURSIES ATHEENSE RIVIÈRA

Optionele excursies

Kaap Sounion

Een van de highlights van ons programma  is de zonsondergang bij de tempel van Poseidon bij Kaap Sounion, een van de mooiste zonsondergangen  van Griekenland! Een must voor iedereen die graag mooie foto’s en video-opnames maakt. Verder staat er een heerlijke late lunch of vroeg diner op het programma  bij een van de toprestaurants van Piraeus. We bereiken Athene via het Pantelis-gebergte met fascinerende uitzichten. Na Piraeus zullen we u via de westkust langs de mooie en luxe plaatsen Glyfada, Voula en Vouliagmeni naar Kaap Sounion rijden. Na de zonsondergang rijden we via de oostkust weer terug naar uw accommodatie.

Inclusief: maaltijd, drankje en entree Kaap Sounion

One day-cruise

One day-cruise eilanden Poros, Hydra en Aegina Genieten van zon en zee tijdens deze minicruise. Het schip doet als eerste het eiland Poros aan waar u ongeveer één uur de tijd heeft om het stadje te bezichtigen. Vervolgens wordt koers gezet naar Hydra, het autoloze eiland waar de ezel nog steeds het vervoermiddel is. Onderweg lunch aan boord. Hydra is een eiland met allure met een gezellige boulevard met vele winkeltjes en cafeetjes. Op Hydra heeft u circa twee uur de tijd. Na Hydra vaart het schip naar Aegina, waar u de bijzondere bezienswaardigheden, zoals de tempel van Aifa en het klooster van Nektarios, kunt bezichtigen. De stad Aegina leent zich uitstekend om zelf te ontdekken bijvoorbeeld tijdens een ritje met een paardenkoets.

Inclusief: transfers, boottickets en lunch

Athene

Als u aan de Atheense Rivièra verblijft, mag een bezoek aan de hoofdstad van Griekenland natuurlijk niet ontbreken. Wij kunnen u op deze dag laten kennismaken met een aantal ‘high lights’, wat misschien uitnodigt tot een ‘city break’ naar deze bruisende stad! We gaan allereerst naar het parlementsgebouw, voor het bijzondere schouwspel van de afwisseling van de wacht. Eenmaal per week op zondag wordt de wacht onder groot ceremonieel gewisseld. Het gehele korps van Evzonen neemt deel, in de traditionele klederdracht, de plooirokken met elk 400 (!) plooien. Na de aflossing bezoeken we het Kalimarmero-stadion (hier werden de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 gehouden) waarvandaan  u in de verte de beroemde Acropolis-heuvel al kunt zien. Nadat u de Acropolis heeft bezocht, dalen we via de ‘andere kant’ af naar de oudste wijk van de stad, de Plaka. De vele trapstraatjes, doorkijkjes en steegjes met uitgestalde verkoopwaar geven een goed beeld van het Athene van vroeger. Hier lunchen we, waarna er nog tijd is om heerlijk te slenteren langs de straatjes van de Plaka naar de Monastiraki-wijk. Bekijk de winkeltjes of strijk lekker op een terrasje neer, voordat we weer teruggaan.

Inclusief: transfers en Nederlandstalige gids