ANDROS WANDELPROGRAMMA

Wandelprogramma op Andros

4__6_

GRATIS EXCURSIEPAKKET

Het authentieke, en groene Andros vraagt erom om ontdekt te worden!

Dat doen we graag samen. Zoals velen van u gewend zijn, is een prachtig excursiepakket bij de reis inbegrepen. U krijgt veel informatie en leert uw bestemming en de lokale bevolking beter kennen.

Informatiebijeenkomst  en lunch

Op de dag van uw aankomst,  als u in Rafina wacht op de ferryboot naar Andros, trakteren wij u op een heerlijke lunch bij taverna Galini, aan de haven. Daar geven wij u allerlei praktische tips en informatie over Andros, zodat u zich meteen thuis voelt. U krijgt ook suggesties om zelf leuke tochten te ondernemen.  Natuurlijk bieden wij u tijdens de lunch een drankje aan om te proosten op een geweldige vakantie. Yammas!

Inclusief: lunch, drankje

Welkomstexcursie

Wij halen u op bij uw accommodatie en nemen u mee voor een ‘rondje’ centraal Andros. Vanaf Batsi vertrek- ken we richting Chóra op weg naar het klooster van Agia Marina, waar gepaste kleding vereist is. (Gasten die in Chóra verblijven kunnen hier met hun huurauto  naar toe rijden en vanaf dit punt deelnemen aan de excursie.) Dit is onze eerste stop. We vervolgen de route en komen door mooie dorpjes met prachtige uitzichten. In het gezellige Chóra maken we een stadswandeling en gaan we lunchen. We maken het rondje af via de zuidelijke weg naar Batsi. U doet ideeën op voor als u zelf met een huurauto  op pad wilt. Bovendien krijgt u veel leuke en ook nuttige informatie over het eiland te horen.

Exclusief: koffie, thee, lunch

Wandeldag

We nodigen u uit om een onvergetelijke wandeling te maken door de mooie natuur, met prachtige vergezichten. Wilt u dit liever niet? Geen probleem, dan brengen wij u naar het eindpunt van de wandeling. We wandelen in het gebied rondom Katakilos. Omdat het enthousiasme voor deze wandeldag groot is, bieden we twee wandelingen aan die om de week wisselen. Zo kunt u eventueel de tweede keer van een andere wandeling genieten. (Gasten uitChóra rijden zelf naar het beginpunt van de wandeling.)

Exclusief: koffie, thee, lunch

Avondtransfer

Een avond naar authentieke locaties met heerlijke specia- liteiten. Heel bijzonder is de avondtransfer naar het dorp Katakilos. Hier kunt u genieten van heerlijk vlees van de grill. De beroemde loukaniko is niet te versmaden: een boerenworst zoals een boerenworst moet zijn! Leuk om een keer te proberen. Omdat naast Katakilos ook de om- geving van Batsi garant staat voor een heerlijke avond, wisselen we de avondtransfer per week. Per week bieden we een andere locatie aan. Het vervoer wordt door ons geregeld. Zo kunt u indien gewenst met een gerust hart van een alcoholisch drankje genieten, want u wordt door ons weer keurig thuisgebracht.  (Ook hier rijden de gasten uit Chóra weer zelf.)

Exclusief: diner

 

34__2_

OPTIONELE EXCURSIES

Zuid-Andros

Een prachtige dagexcursie waarbij u kennis maakt met de diversiteit van Andros. We starten vanuit Batsi en Chóra, en gaan op weg naar Messaria. Vervolgens nemen we de route naar het dorpje Aladhinou. In dit dorpje is een prachtige oude stenen brug over een kleine stroom- pje, waar de ganzen zich in het zonnetje koesteren. We vervolgen onze route naar het op 500 m hoogte gelegen klooster Panachrantou (Agios Pantaleimonos). Hier worden we gastvrij ontvangen door de monniken. Pater Evdokimos zal, als hij niet te druk is met koken, zeker kennis komen maken, maar ook de jonge monniken spreken goed Engels en zijn zeer gastvrij. Er heerst een heerlijk ongedwongen sfeer. Bij het klooster gebruiken we de meegebrachte picknicklunch die bestaat  uit vele lekkernijen. Na de picknick vervolgen we de route via de bergen naar het zuiden, naar de baai van Korthi. U kunt door het dorpje wandelen of koffiedrinken op het schaduwrijke plein. Daarna zetten we koers naar de mooie traditionele dorpjes in het achterland.  We maken een wandeling door Aidonia en vervolgen de route langs dorpjes als Pano Mousionas, Amonakliou, Chalkaio, Ni- ona en Makridiano, om uiteindelijk bij de zuidwestkant van het eiland uit te komen. Hiervandaan keren we terug naar de accommodaties. Een dag waar u met plezier op terugkijkt en die u zich lang zult herinneren.

Inclusief: Jeep (of personenwagen), benzine, picknicklunch

Tinos

Tinos is het bedevaarteiland  voor de Grieks-orthodoxe gelovigen. Wij laten u graag kennis maken met een klein gedeelte van dit bijzondere Cycladeneiland. Bij aankomst in de haven wordt u naar het klooster van de Heilige Pelagía gebracht. De non Pelagía kreeg door een visioen informatie over een zoektocht naar de wonderdoende icoon. Deze werd op haar aanwijzing gevonden op de plaats waar nu de beroemde kerk van Tinos staat.  Na een bezoek aan het klooster rijden we naar het mooie strand van Porto. Hier gebruiken we een typisch Tinio- tische lunch met de overheerlijke specialiteiten van het eiland. We vervolgen de route en brengen een bezoek aan Tinos-Stad. U hebt hier de tijd om op eigen gelegenheid de kerk te bezichtigen en te winkelen voordat we naar de haven gaan voor de terugtocht naar Andros. Het eiland Tinos ligt op slechts anderhalf uur varen van Andros. Aangezien wij voor deze excursie volledig afhankelijk zijn van het vaarschema van de veerboten, kan het voorko- men dat de verblijfstijd op Tinos maar van korte duur is. In dat geval zal de excursie helaas niet doorgaan. Meer informatie over Tinos treft u elders in deze brochure aan. Inclusief: transfers van/naar Gavrio, boottickets, lunch, Nederlandstalige rondleiding

Mykonos

Deze excursie gaat alleen door als de veerbootschema’s het mogelijk maken om een aantal uur op Mykonos te verblijven. Mykonos is het derde eiland op rij, na Andros en Tinos. De molentjes en de pelikaan van Mykonos zijn wereldberoemd. Mykonos-Stad wordt door de ligging aan het water ook wel Klein-Venetië genoemd. De smalle doolhofstraatjes met ontelbare winkeltjes, boetiekjes, restaurants  en taverna’s zijn erg de moeite waard. Ook zijn er een paar interessante musea. De cruiseschepen die de haven aan doen zorgen altijd voor een gezel- lige drukte. Leuk om een dag door te brengen op dit beroemde jetseteiland!

Inclusief: transfers van/naar Gavrio, boottickets, Neder- landstalige rondleiding

Exclusief: lunch