ANDROS

Eiland waar uw dromen uitkomen...

Vakantie Andros

Andros roept direct een beeld op van een typisch Grieks eiland. De kleuren wit en blauw domineren en de kubushuisjes worden gescheiden door vaak steile, smalle straatjes met bovenaan elk trapje weer een nieuw verrassend zicht.

Andros behoort tot de Noordelijke Cyladen en ligt evenals het nabijgelegen eiland Tinos niet ver van de havenplaats Rafina. De luchthaven van Athene ligt op slechts 30 minuten rijden van Rafina.

Andros is met een oppervlakte van 374 km² en een kustlijn van 177 kilometer lengte het op twee na grootste Cycladen eiland. Het eiland heeft een kenmerkend bergachtig landschap met als hoogste toppen de Profitis Ilias (997 m) en de Kouvaros (990 m).  
Door de vele bronnen die Andros rijk is spreekt men bovendien van het groenste Cycladen eiland. De altijd – ook in de warme zomermaanden - aanwezige verkoelende wind vanuit zee zorgt voor een aangenaam klimaat, wat Andros maakt tot een voor elk seizoen geschikte vakantiebestemming. 

Het eiland Andros is middelgroot en biedt vele mogelijkheden tot het maken van mooie tochten. Wandelend of met huurauto of jeep, op zelfstandige of georganiseerde basis: u zult veel interessante bezienswaardigheden ontdekken. Kortom Andros is een ideaal vakantie eiland voor díe gast die naast zon, zee en strand ook dingen wil ondernemen en meer van het eiland wil zien.